Rubus fruticosa Thornless Evergreen

Deze braam Thornless Evergreen is een doornloze, zelf bestuivende plant. Na de bloei in mei worden de bramen gevormd, deze kunnen vanaf half augustus worden geoogst. De Rubus fruticosa Thornless Evergreen staat bij voorkeur op een plaats in de zon of halfschaduw.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras

 

7.50

Op voorraad

  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Rubus fruticosa Thornless Evergreen

Doornloze zoete braam
Nederlandse naam

Doornloze zoete braam

Smaak

zoet

Maat

C2

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeiperiode

mei, juni

Bloeikleur

wit

Bladkleur

groen

Oogsttijd

juli, augustus, september

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Eindhoogte cm

200

Plantinstructies

Doornloze braam

De Thornless Evergreen is een zowel sierlijke als lekkere en stevige braam, bij goede rijping heerlijk zoet. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: dikke takken in het voorjaar vastbinden, deze geven de mooiste vruchten. Alles wat dan nog teveel is, wegsnoeien. Na de oogst de takken waaraan de vruchten hebben gezeten volledig wegsnoeien. Bemesting: bramen houden van humusrijke, licht zure grond en vragen dan ook een organische meststof zoals DCM Meststof Kleinfruit. Plantdelen zijn niet geschikt voor consumptie.

Bewaren

Bramen en frambozen lang bewaren zit er niet in, tenzij u ze invriest. Gewoon in de koelkast is het advies om ze echt niet langer dan maximaal drie dagen te bewaren. U kunt ze het beste direct opeten nadat u ze geplukt heeft. Gekneusde frambozen schimmelen snel, dus pluk ze heel voorzichtig.

Schoonmaken

Frambozen en bramen zijn tere vruchtjes. Bewaar ze altijd in de koelkast en was ze heel voorzichtig. U kunt ze namelijk niet even afspoelen onder de koude kraan want dan beschadigen de vruchtjes. Doe ze daarom voorzichtig in een vergiet die u in een grote bak met water zet. Onder het kroontje willen nog wel eens wormpjes voorkomen. Als u ze tegenkomt legt u de bramen even in zout water. Spoel ze daarna goed af en alle wormpjes zijn er uit.

Consumptie

Frambozen en bramen worden meestal zo uit het vuistje gegeten. Ze zijn zeer caloriearm en een beetje slagroom is dan ook een prima versiering voor deze lekkere vruchtjes. Toch zijn er ook heel veel culinaire mogelijkheden met bramen en frambozen. Uiteraard staan ze hartstikke mooi bij een bolletje ijs, al dan niet in combinatie met andere vruchten. Bramen- en frambozenjam zijn vrij bekend, maar ook een saus van deze vruchten laat zich prima smaken op bijvoorbeeld een vanillepudding of op ijs. Ze doen het ook goed in salades met krab- of kreeftenvlees of scampi, of in combinatie met geitenkaas of blauwschimmelkaas. Ook zijn ze uitstekend te verweken tot sauzen voor wild en gevogelte. Een heerlijke frambozentaart smaakt lekker bij een kop koffie of thee in de zomer. Of wat dacht u van een pannenkoek belegd met deze heerlijke vruchten?