Lycium barbarum

Gojibes of bokdoorn is een klimplant met grijsgroen blad en bloeit met paarse bloemen in juni-juni. Na de bloei verschijnen de oranjerode eetbare gojibessen die geoogst kunnen worden in augustus-september. Bij voorkeur staat de Lycium barbarum op een plaats in de halfschaduw.

 

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras

9.95

Op voorraad

  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Lycium barbarum

Gojibes
Nederlandse naam

Gojibes

Smaak

fris, zoet

Maat

C2

Standplaats

halfschaduw, zon

Bloeiperiode

juni

Bloeikleur

paars

Bladkleur

groen

Oogsttijd

augustus, september

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Eindhoogte cm

80

Plantinstructies

Gojibes

De Gojibes is een oranje bes met een sappige, zoete smaak. Gojibessen zijn een rijke bron van vitamines, mineralen, anti-oxidanten en andere belangrijke voedingsstoffen. De Gojibes biedt talloze gezondheidsvoordelen voor lichaam en geest. Gojibesplanten groeien in zon/half-schaduw, maar in de volle zon worden de beste resultaten verkregen. Met het diepe wortelgestel kan hij zeer goed tegen droogte. De Gojibes is winterhard. Snoei de plant terug tot op het houten gedeelte van de struik. Gojibesplanten groeien in bijna elk type grond, maar de beste bloei en fruitkwaliteit verkrijg je in een goed gedraineerde humusrijke bodem. Bessen kunnen gebruikt worden in o.a. jam en smoothies.

Bewaren

Gojibessen bewaar je het beste in de koelkast, uitgespreid op een bord.

Schoonmaken

De gojibessen kan je na het wassen gewoon opeten. Was ze pas vlak voor serveren. Verwijder de steeltjes pas na het wassen.

Consumptie

Gojibessen kan je zo uit het vuistje eten. Ook zijn ze gedroogd erg lekker. Van gojibessen maak je ook lekkere sap en thee.

Voedingswaarde

Gojibessen bevatten veel vitamine A en C en mineralen. Gojibessen bevatten bècaroteen, hierdoor zijn ze goed voor de gezondheid van je ogen. Ook kunnen gojibessen de vruchtbaarheid ondersteunen.