Zelf bestuivende kiwi
De Jenny geeft een lekkere, kleine kiwi, ontstaan uit een kruising met ‘Atlas’ als vader en ‘Hayward’ als moeder. Bestuiving: zelfbestuivend. Snoeien: het beste in januari, niet later, omdat er dan kans is op wondvocht (zgn. bloeden). In de periode april – juli lange 1-jarige scheuten geleidelijk terugsnoeien tot circa 15 cm voorbij de laatste vrucht. Bemesting: een ietwat zure, luchtige bodem is ideaal. Heeft tijdens het groeiseizoen regelmatig DCM Meststof Kleinfruit nodig.
Bewaren
Onrijpe kiwi’s kan je het beste bewaren op een fruitschaal, zo kunnen ze goed rijpen. Rijpe kiwi’s zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast of in de fruitschaal. Onrijp ongeveer 1 tot 3 weken in de koelkast te bewaren. Kiwi’s rijpen sneller door ze samen met ander fruit in een papieren zak te bewaren.
Schoonmaken
Een kiwi is goed beschermd d.m.v. zijn schil. Een kiwi kan je doormidden snijden en met een lepel leegeten of schillen en in stukken snijden.
Voedingswaarde
Naast dat kiwi’s heerlijk zijn, zijn ze ook enorm gezond. Kiwi’s zijn rijk aan vitamine C, B en E. Het eten van een kiwi draagt bij aan een goede weerstand. Ze zijn rijk aan vezels en bevatten zelfs meer vitamine C dan drie citroenen bij elkaar. Naast dat kiwi’s vitaminerijk zijn bevat hij ook veel antioxidanten die je lichaam weer beschermen tegen schadelijke stoffen.