Actinidia arguta Issai

De mini kiwi of kiwibes Issai is een langzaam groeiende, zelf bestuivende kiwi. Vanaf september kunnen de minikiwi’s geoogst worden. Plaats de Actinidia arguta Issai op een zonnige beschutte plaats tegen een muur of pergola.

Zie plantinstructies voor uitgebreidere informatie over dit ras.

13.95

Op voorraad

  • Wij bieden plantgarantie bij aanplant met DCM Vivimus, check onze voorwaarden
  • Boven de €500,- gratis bezorgd in Zeeland
  • Kwaliteit en Service, daar staan wij voor!

Actinidia arguta Issai

Mini kiwi
Nederlandse naam

Mini kiwi

Smaak

zoet

Maat

C2

Standplaats

zon

Bloeiperiode

mei, juni

Bloeikleur

wit

Bladkleur

groen

Oogsttijd

september, oktober

Zelfbestuivend

ja

Wintergroen

nee

Eindhoogte cm

180

Plantinstructies

Zelf bestuivende mini-kiwi

De Issai is een smakende mini-kiwi of kiwibes met een zeer hoog vitamine C gehalte. Bestuiving: zelf bestuivend. Snoeien: het beste in januari, niet later, omdat er dan kans is op wondvocht (zgn. bloeden). In de periode april – juli lange 1-jarige scheuten geleidelijk terugsnoeien tot circa 15 cm voorbij de laatste vrucht. Bemesting: een ietwat zure, luchtige bodem is ideaal. Heeft tijdens het groeiseizoen regelmatig DCM Meststof voor kleinfruit nodig. Zeer geschikt voor een kleine standplaats in de zon.

Bewaren

Onrijpe kiwi’s kan je het beste bewaren op een fruitschaal, zo kunnen ze goed rijpen. Rijpe kiwi’s zijn enkele dagen houdbaar in de koelkast of in de fruitschaal. Onrijp ongeveer 1 tot 3 weken in de koelkast te bewaren. Kiwi’s rijpen sneller door ze samen met ander fruit in een papieren zak te bewaren.

Schoonmaken

Een kiwi is goed beschermd d.m.v. zijn schil. Een kiwi kan je doormidden snijden en met een lepel leegeten of schillen en in stukken snijden.

Voedingswaarde

Naast dat kiwi’s heerlijk zijn, zijn ze ook enorm gezond. Kiwi’s zijn rijk aan vitamine C, B en E. Het eten van een kiwi draagt bij aan een goede weerstand. Ze zijn rijk aan vezels en bevatten zelfs meer vitamine C dan drie citroenen bij elkaar. Naast dat kiwi’s vitaminerijk zijn bevat hij ook veel antioxidanten die je lichaam weer beschermen tegen schadelijke stoffen.