1. Welke kerstboom soorten hebben jullie?

Wij hebben een aantal soorten op voorraad:

  • Nordmann (Abies nordmanniana)
  • Fijnspar (Picea abies)
  • Servische spar (Picea omorika)
  • Picea glauca Conica (Canadese Spar)
  • Abies fraseri (Fraserspar)
  • Picea pungens glauca (Blauwspar)
  • Cedrus libani Glauca (Ceder)

Meer informatie over de soorten? Lees onze blog

2. Waar komen de kerstbomen vandaan?

Eigenlijk alle kerstbomen die wij verkopen worden gekweekt in Nederland. Enkel de gezaagde kerstbomen komen uit Denemarken.

3. Welke kerstboom houdt het langste zijn naalden vast?

Dit is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren en omstandigheden. Maar met de Nordmann kerstboom zit je vaak wel goed! Lees ook onze blog 5 Tips om jouw kerstboom in topconditie te houden.

4. Hoe duurzaam is een echte kerstboom?

We krijgen steeds vaker de vraag hoe duurzaam een echte kerstboom eigenlijk is. Een kerstboom is vaak voor eenmalig gebruik en het meeste wat voor eenmalig gebruik is niet persé duurzaam. De meest duurzame keuze is om geen kerstboom te plaatsen. Maar een echte kerstboom die op een kwekerij heeft gestaan heeft wel duurzame voordelen voor het milieu:

  • Een kerstboom vangt fijnstof en CO2 op
  • Een kerstboom is een schuilplaats voor vogels en insecten
  • Een hectare kerstbomen zorgt voor zuurstof voor ongeveer 40 mensen per dag

Hopelijk geeft dit je toch wel een goed gevoel tijdens de kerst.

5. Wat is beter, een kerstboom in pot of gezaagd of toch met kluit?

Kluiten verkopen wij helemaal niet omdat dit eigenlijk nooit een succes is. Het zakje met zand hangt er meer naast dan dat het steun biedt. Een kerstboom in pot kun je  makkelijk water geven maar staat snel wat scheef. Een gezaagde kerstboom zal je altijd in een kerstboomstandaard met waterreservoir moeten plaatsen, maar is hierdoor wel makkelijker te stellen. Alles heeft zo zijn voor- en nadelen.

6. Kan ik de kerstboom in mijn tuin planten na de kerst?

Een kerstboom kun je helaas niet planten in de tuin. Zeker niet als deze binnen heeft gestaan. De kerstbomen zijn namelijk niet bekweekt voor het planten in de tuin. Dan zou de kluit toch flink wat groter moeten zijn en meerdere malen onder stoken.

7. Maken jullie een gat voor easyfix

Wij boren geen gaten voor de EasyFix standaarden.

 

Hopelijk heb je nu de antwoorden op je vragen gevonden en kun je hierdoor de juiste keuze maken. Een deel van ons assortiment kun je online bestellen. Niet gevonden wat je zocht? Kom het complete assortiment bewonderen op ons groencentrum.