Bloembollen combineren

Bloembollen zijn een geweldige aanvulling voor je tuin. Veel bloembollen, zoals de Sierui, Prairielelie en Tulpen, passen prima in een zonnige bloemenborder, waar de bollen zullen gaan bloeien voorafgaand aan de zomerbloeiende vaste planten. Vooral in siergrassenborders, die hun hoogtepunt meestal hebben in de late zomer, zorgen bloembollen voor een mooie aanvulling in de border. Veel kleine bolgewassen zijn bosplanten, die prima passen op schaduwrijke plekken. Diezelfde kleine soorten passen vaak ook in een zonneborder. Juist omdat ze zo vroeg bloeien maken ze die border het hele jaar rond boeiend. En eenmaal uitgebloeid verdwijnen ze weer onder de grond en maken plaats voor andere planten in jouw tuin.

25 leukste bloembollen

De beste en leukste bloembollen zijn:

 1. Allium nigrum
 2. Allium sphaerocephalon
 3. Allium Purple Sensation
 4. Camassia leichtlinii Caerulea
 5. Tulipa Royal Virgin
 6. Galanthus elwesii
 7. Hyacinthoides non-scripta
 8. Muscari latifolium
 9. Crocus tommasinianus Ruby Giant
 10. Allium Gladiator
 11. Fritillaria meleagris
 12. Narcissus triandrus Thalia
 13. Scilla siberica
 14. Narcissus Jetfire
 15. Tulipa Spring Green
 16. Crocus vernus Flower Record
 17. Tulipa turkestanica
 18. Tulipa Queen of Night
 19. Narcissus poeticus recurvus
 20. Tulipa clusiana
 21. Scilla mischtschenkoana
 22. Tulipa Pink Impression
 23. Tulipa sylvestris
 24. Crocus vernus Jeanne d’Arc
 25. Narcissus Golden Harvest

Veel van de soorten uit deze lijst verkopen wij in onze winkel of online, check hiervoor ons assortiment.

Wanneer bloembollen aanplanten

Voorjaarsbollen zijn leverbaar in de periode van september tot december. Plant ze aan vanaf ongeveer eind september, en geniet zo in het vroege voorjaar al van kleur in jouw tuin. Zomerbollen zijn leverbaar in de periode van april tot eind mei, als de kans op nachtvorst voorbij is. Deze bollen bloeien vaak vanaf de nazomer tot diep in het najaar. Lees in ons blog Bloembollen planten al onze tips over het combineren en aanplanten van bloembollen in jouw tuin.

Gebruik bij aanplant een bollenplanter. Dit is een ideaal hulpmiddel bij het planten van bloembollen. Aan de zijkant van een bollenplanter kun je aflezen hoe diep de bollenplanter onder de grond zit. Handig om te zorgen dat je de bollen op de juiste diepte plant.

En nog een belangrijke tip: gebruik Vivimus aanplantaarde als je de bollen in de border plant. Dit zorgt voor een goede worteling en groei.

De beste bloembollen

Onze hofleverancier van kleurige bloembollen is JUB Holland uit Noordwijkerhout. Dit bedrijf is een modern bloembollenbedrijf met een breed aanbod en hecht veel waarde aan een duurzame en milieubewuste teelt van bloembollen.