Bloeiende struiken

Als u de juiste heesters plant kunt u het hele jaar genieten van bloeiende heesters. Sommige heesters zijn sterk geurend en een aantal struiksoorten zorgen voor meer vogels, bijen en vlinders in de tuin. Wij hebben voor u een aantal mooie bloeiende heesters op een rij gezet:

 1. Amelanchier lamarckii Heeft witte bloemen en bloeit zeer uitbundig in april. Daarnaast heeft dit krentenboompje een mooie herfstverkleuring.
 2. Buddleja davidii ‘Black Knight’
  Deze vlinderlokker bloeit diep paars en is licht geurend.
 3. Caryopteris clandonensis ‘Grand Blue’®
  Bloeit laat in de zomer langdurig met blauwe bloemen. De bloemen trekken veel bijen en vlinders aan met hun zoete geur.
 4. Caryopteris clandonensis ‘White Suprise’
  Deze nieuwe bontbladige Caryopteris soort blijft wat lager dan andere soorten. Hij wordt vaak niet hoger dan circa 60cm.
 5. Cercis canadensis ‘Forest Pansy’
  Perfect geschikt voor een kleine tuin. Bloeit vroeg in het voorjaar met kleine roze bloemetjes en loop daarna uit met rood blad. Staat graag op een goed drainerende, voedselrijke bodem en op een plekje uit de wind.
 6. Choisya ternata ‘White Dazzler’ Deze compacte groenblijvende heester bloeit uitbundig met witte geurende bloemetjes. Dit soort heeft smalle blaadjes en is beter bestand tegen de winter dan andere soorten Choisya.
 7. Convolvulus cneorum Staat graag op een beschutte, zonnige plaats. Bloeit de hele zomer lang met witte bloemen en heeft grijs behaard blad. Is ook nog een wintergroene struik.
 8. Cornus kousa chinensis Komt als solitaire stuik het beste tot zijn recht. Groeit langzaam, maar bloeit met unieke bloemen. Heeft een mooie herfstverkleuring en geeft rode vruchten waar vogels dol op zijn.
 9. Hippophae rhamnoides U kent deze struik wellicht vanuit het duingebied. Deze duindoorn verdraagt  de zoute zeewind goed. De bladeren zijn grijs en de struik geeft in het najaar oranje/gele bessen.
 10. Hydrangea macrophylla Magical Noblesse Een mooie bolhortensia die in de zomermaanden bloeit en verkleurt van witgroen naar zachtgroen. Kan zowel in de volle grond als in pot staan.
 11. Hydrangea paniculata ‘Phantom’ Deze waanzinnige pluimhortensia bloeit met grote witte bloemen die verkleuren in het najaar. Heeft sterke, recht opgaande takken en is goed zeewind tolerant.
 12. Magnolia soulangeana Dit is een rijkbloeiende magnolia die bloeit in het voorjaar. Na de bloei verschijnen er stevige bladeren. Komt het best tot zijn recht in een grotere tuin.
 13. Perovskia ‘Blue Spire’ Groeit opgaand en heeft prachtige blauwe bloemen. Het blad van de Perovskia is grijsgroen. Deze plant staat graag in het zonnetje.
 14. Philadelphus ‘Virginal’ Deze boerenjasmijn bloeit met witte gevulde bloemen die licht geuren in de maanden mei, juni & juli.
 15. Physocarpus opulifolius ‘Diabolo’
  Deze donkerbladige blaasspirea krijgt laat in het voorjaar witte bloemen. Door de donkere bladeren is hij uniek in zijn segment.
 16. Potentilla fruticosa ‘Pink Queen’
  Deze laagblijvende heester heeft mooie roze bloemetjes en bloeit in de periode mei-oktober. Omdat deze plant weinig onderhoud nodig heeft wordt hij veel toegepast in het openbaar groen.
 17. Ribes sanguineum ‘King Edward VII’ Deze plant wordt eigenlijk te weinig gebruikt. Bloeit in het voorjaar met rode bloemtrossen die heerlijk geuren. Kan ook worden toegepast als haag. Deze Britse Ribes geeft geen bes in het najaar.
 18. Rosa (H) Flower Carpet Heidetraum Flower Carpet rozen zijn laagblijvende rozen die lang doorbloeien. De rozen zijn resistent tegen witziekte en sterroetdauw. Deze soort bloeit roze.
 19. Sambucus nigra ‘Black Lace’ Dit is een donkerbladige vlier die bloeit met mooie wit/roze bloemen. Dit soort heeft smallere, bijna zwarte bladeren. Hierdoor zorgt hij voor een prachtig contrast in de border.
 20. Syringa vulgaris ‘Sensation’ Bloeit met geurende bloemen in het voorjaar. Deze sering heeft een unieke bloeiwijze, want hij bloeit met paars/witte bloemen.
 21. Tamarix tetrandra Verdraagt zeewind goed en past hierdoor perfect in het kustgebied. Bloeit met lichtroze bloemen en heeft een decoratieve groeiwijze.
 22. Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’ Wanneer u de kerstlichtjes uit de kerstboom haalt, begint deze struik met bloeien. Heeft de donkerste bloemen en is daarom één van de mooiste soorten Viburnum bodnantense. Deze Sneeuwbal is bladverliezend, goed winterhard en kan tot wel 250 cm hoog worden.
 23. Viburnum opulus ‘Roseum’ Heeft ronde witte bloemen en bloeit zeer uitbundig in mei/juni. Deze struik heeft frisgroene bladeren die in het najaar paars/rood verkleuren.
 24. Viburnum plicatum ‘Mariesii’
  Deze Japanse sneeuwbal heeft schermvormige bloemen en groeit in etages omhoog. De bladeren zijn groen en kleuren in de herfst purperbruin.
 25. Weigela ‘Nana Variegata’ Deze bontbladige Weigelia heeft een bossige, compacte vorm. Bloeit roze in het voorjaar en heeft soms een beperkte herfstbloei op het nieuwe hout aan het eind van de zomer.