Geschikte schaduwplanten

Het blijft altijd een uitdaging om dat schaduwhoekje in de tuin leuk te maken. Naast geschikte schaduw beplanting, is het ook mogelijk om een combinatie te maken met dode materialen en planten. Denk aan een oud blok hout of een kunstwerk met leuke bloeiende planten.

Varieer met kleuren

Naast combineren van materialen is het ook belangrijk om te kiezen voor planten met verschillende kleuren bladeren. Zo brengt u meer variatie met textuur en kleur aan in uw tuin. Er zijn bijvoorbeeld planten met bladeren in verschillende kleurtinten, maar ook is er verschil tussen gladde, matte en glanzende bladeren. Hiermee creëert u een leuke mix.

Vocht vasthouden

Vaak is er in een schaduwtuin gebrek aan water. Om het vocht in de schaduwrijke tuin vast te houden is het belangrijk om een goede mulchlaag aan te brengen die het vocht langer vasthoudt. Dit kunt u doen door een laag houtsnippers of boomschors aan te brengen.

Wij hebben voor u een aantal leuke schaduwplanten op een rij gezet. Zo kunt u inspiratie opdoen en ook van uw schaduw tuin een leuke, afwisselende plek maken.