Goede vervangers voor de buxus

Door de buxusrups zijn de laatste jaren veel hagen ernstig beschadigd. De haag blijft wel leven en zal weer opnieuw uitlopen, maar de kans dat de buxusmot weer eitjes in de haag zal leggen is groot. Hierdoor is de vraag naar vervangers voor de Buxus toegenomen.  Wij hebben een aantal tips voor mogelijke vervangers voor u op een rijtje gezet:

Euonymus japonicus Green Spire – De kardinaalsmuts is een mooie, compacte struik met langwerpige, glanzende blaadjes. Deze plant staat graag in goede doorlaatbare, vochtige grond.

Lonicera nitida Elegant – De Chinese kamperfoelie heeft net als de buxus kleine, glanzende blaadjes. Deze plant is een snelle groeier die goed in vorm te snoeien is en stelt weinig eisen aan de bodem.

Ilex crenata Caroline Upright – De Japanse hulst is een populaire buxusvervanger. Deze plant groeit net zo hard als de Buxus en heeft een mooi groen blad en staat graag in humusrijke en iets zure grond. Tuinturf is een vereiste.

Taxus Baccata – De Taxushaag is een langzame groeier die goed in vorm te snoeien is. Deze plant staat graag in een goed gedraineerde grond.

Bekijk hier het interview